Monday, February 13, 2006

Ljuvlig helg

Hade TP-kväll hemma hos oss i fredags med kollegor till mig. De kom vid 20-tiden och plötsligt var klockan 2 på natten. Jag som brukar vara död vid 22-tiden på fredagskvällar hade knappt hunnit med att gäspa. Vi orkade inte bjuda på mat utan utnyttjade Hungriga Olles tjänster igen. Suverän grej, hoppas innerligt de kan hålla lönsamhet i verksamheten så de finns kvar.

Lördagen tillbringades med att såsa runt. Gjorde underbar brunch med hash browns, ägg, varma småbaguetter, korv, ost, cream cheese, tomat och kiwi och apelsin/blodgrapejos. Värsta frukostbuffén. R som vaknade och var sjuk blev plötsligt frisk igen efter att ha ätit brunch. Hmm...jaja. Låg i soffan och läste medans R spelade Need for Speed (igen!). Somnade i soffan. Gud vad skönt det är att få sova mitt på dagen. På kvällen hyrde vi film - Cinderella Man med Russel Crowe och Renée Zellweger, gjorde massor av tacos och njöt av livet i största allmänhet.

På söndagen upprepade vi lördagens brunchsuccé. Gjorde veckomatsedel för nästa vecka. Vi är så DUKTIGA!! Det är nog fjärde veckan i rad vi gör veckomatsedel. Sen feng shuiejade vi lite och tömde boden som var full av rester från julen. Åkte till miljöstationen med allt skräp och sen vidare till IKEA. Känns det igen? (här...) Vi skulle bara köpa ljus, batterier och en hängförvaring till Ls gosedjur eftersom katterna envisas med att kissa på dem när de ligger på golvet. Hur naiva är inte vi? Det är ju omöjligt att gå in på IKEA och bara köpa det man kom dit för. Vi hittade en lampa som kommer göra sig fint ovanför vårt underbara matsalsbord. Och skedar. En kokbok. Och en kartbok till barnen. Ja lite sånt där och annat som man måste ha.

På söndagkvällen bastade vi och avslutade med värsta gourmetmiddagen: grillad rostbiff, grillade auberginer och en massa goda grönsaker i ugnen (squash, svartrot, fänkål, potatis, sötpotatis..you name it). Hemmagjort vitlökssmör till det. Och efteråt: chokladfondue med ananas, mango, jordgubbar och kiwi. Fatta va lyxigt!!

Som sagt – ljuvlig helg!

No comments: