Monday, February 06, 2006

Hutter!

Det är kallt kallt kallt! Vårt hus byggdes 1909 och jag har börjat fundera på om värmepannan kanske installerades samma år. Brrr! Att se över värmesystemet står redan på att-göra listan hemma hos oss, men oj vad skönt det hade varit om det redan vore klart.

Det positiva med kylan är att vi eldar mycket i vardagsrummets superfina kamin och att mysfaktorn blir hög. I morse gjorde R varm choklad till alla barnen till frukosten och satte på alla plattorna på gasspisen för att värma upp köket. När de druckit upp trängdes de kring kaminen i vardagsrummet för att värma sina små rumpor och fötter. Mest för att det kändes mysigt tror jag, riktigt så kallt var det inte. K tyckte att pappa skulle ta en varm dusch om han frös, ha! Skönt att vara liten och inte behöva känna till sånt där som varmvattenberedare som inte funkar som de ska.

Man får lite lägerkänsla när man vaknar med kall nostipp och inleder morgonen med en kall dusch. Kanske borde inhandla marsmallows till kvällen, och köra lite grillning? Det är ju bara R och jag hemma så då får man ju äta godis på en måndag. Skönt att vara vuxen också och sätta sina egna regler.

2 comments:

Var dags glimtarn said...

Boende i ett stenhus från 1800 talet vet jag hur ett kallt hus känns....:) *brrrr*
Fast här är det 10 grader och sol, vilket värmer upp. Köket är dock freeezing, sätter alltid på ugnen före frukost, alt. äter vi på bricka högst upp där värmen samlas :)

Mustardseed said...

Haha undrade först vem som skrivit något som var så elakt/snuskigt/välj själv så det behövde raderas!

Skönt att höra att fler än vi fryser på något sätt! *S*