Monday, February 20, 2006

Ännu en härlig helg

Det är fantastiskt att måndag efter måndag kunna se tillbaka på helgen och tänka ”ah vad härligt vi hade det”.

Resumé

Fredag: tacos på kvällen och allmänt mys.

Lördag: barnaktiviteter på förmiddagen. Bakade chokladrutor med tre av barnen på eftermiddagen som vi alla smaskade i oss senare på dagen (chokladrutorna, inte eftermiddagen...). D undrade om "chokladfönstren" var klara snart. R fixade upp vår nya lampa över matsalsbordet. Snyggt! L och jag sov middag så hon (och jag) skulle orka vara uppe och se melodifestivalen. Hemmagjorda pizzor till kvällsmat och sen mys framför melodifestivalen. Barnen drog fram mikrofoner och mimade och lille D ville absolut också ha kjol som han kunde snurra runt med. Han var mycket besviken att vi inte hade några glittriga klackskor i hans storlek när lilla L klapprade runt i sina. L jämförde sin stil för kvällen med Fs "Jag är mera discotjej och du är mera som en sommartjej".

Söndag: fler barnaktiviter på förmiddagen. Hela familjen in till stan för att se Den lilla kycklingen. Ds andra biofilm med oss och han sov sig igenom den här också, men berättade ändå mycket stolt för farfar senare på kvällen att han varit på bio och sett lilla kycklingen. Gullungen. D är inne på sin andra förkylningsvecka i rad och fick därför åka hem med farfar för att vara där några dagar. Vi andra åt varma mackor, bastade, gemensam godnattläsning och så läggdags. Mysigt mysigt mysigt.

Jag och tjejerna läser Sandvargen just nu som godnattläsning. Den är härlig och mycket djup. L funderar mycket på den här boken och drar paralleller till sitt eget liv. God litteratur alltså som får barnen att tänka vidare.

1 comment:

Ina said...

Vi läser också Sandvargen och tackar "listan" att den finns - var hade jag annars fått nys om den? Dottern och jag stannar efter varje kapitel och berättar för varandra vad vi minns mest från det vi just läst och varför. Intressant att höra vad hon fastnar för och hur hon förklarar det!