Tuesday, January 31, 2006

Fullt hus

Igår kväll hade vi sju ungar hemma, fyra egna och tre inlånade. R gjorde megasatsen köttfärssås och ungarna åt som om de aldrig sett mat förr. Inser att inom några år när våra egna blivit större och lagom tonåriga så kommer vi få laga sådär sjukt mycket mat varenda kväll. Blir yr av tanken på att steka pannkakor till fyra tonåringar. Hoppas allihop vill gå gymnasiet på internatskola i Ludvika... Fast dagsnoteringen är att alla fyra säger att de aldrig kommer flytta. Möjligtvis kan de tänka sig att bygga varsin stuga på tomten och bara komma in till oss när de är hungriga.

3 comments:

Thinkerbell said...

håller med marmeladen. steka pannkakor är en konst, den måste man öva på från ca 9 års ålder. haha

Mustardseed said...

Hehe nioåringen kan faktiskt och har kunnat ett par år tror jag. Dags att drilla de andra, alltså! Och så att få dem att göra det inte bara när de har lust utan när det är dags för kvällsmat...

Thinkerbell said...

jag tar tillbaka det där med 9 års ålder. från de att de kan stå på en stol kan de börja hjälpa till även om de kan behöva hjälp att akta sig för vassa knivar och varma plattor.

min son går frivilligt i mammas träningsläger, han väljer att laga mat före både hockeyturnering och legobygge. igår skalade han morötter. det tog aslång tid, med till slut var de hel skalfria (han är knappt 4år gammal). jag är säker på att han ger sig den på att bli bättre kock än pappa sin.