Wednesday, November 09, 2005

Man blir lycklig när man slipper vara fet

I alla fall om man får tro viktväktarnas reklam som snurrar på bland annat femman just nu. Den där reklamsnutten irriterar ihjäl mig faktiskt och får mig att vilja bli fet av ren princip.

Först några snuttar som visar överviktiga olyckliga kvinnor som inte vågar visa sig bland folk, som undviker speglar och är allmänt olyckliga och inte vet vad de ska ta sig till. Och sen lycka över all lycka, så joinar man viktväktarna och vips blir man så otroligt lycklig och får vänner och allt blir bara så fräscht och vackert och bra. *spyr*

Jag fattar att deras business är att få folk att vilja gå ner i vikt, men det borde nånstans räcka med att fokusera på de som faktiskt redan vill gå ner i vikt, (för det är väl typ 90% av Sveriges kvinnliga befolkning som passar in där, så marknaden är ju rätt stor ändå, sorgligt nog) och satsa på att sälja in hur bra just viktväktarnas metod är. Men neeeeeej då, man måste måla upp nån slags bild av att feta kvinnor (för jag ser då inte en endaret och olycklig man i den där reklamfilmen) är olyckliga och saknar vänner och att det viktväktarna gör är snarare att skapa lyckliga kvinnor än att tillhandahålla en dyr metod att gå ner i vikt. Viktväktarna suger.

No comments: