Monday, October 16, 2006

Stackars Cecilia

Maken till snyfthistoria får man väl leta efter? Stackars, stackars Cecilia. Det måste ju vara fruktansvärt att på alla sätt försöka rätta till sina misstag och så utsättas för så illvilliga personer som Radiotjänst och Svenska Transportarbetarförbundet som polisanmäler. För det är ju inget konstigt alls med att man först efter 16 år och just i samband med statsrådsutnämningen kommer till insikt om att man inte kan skapa sina egna lagar bara för att man har lust.

Men värst är väl ändå detta ” Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor? Det är en stor och svår fråga som jag inte kan diskutera här. Men jag hoppas att mina upplevelser inte ska avskräcka "sådana som jag", kvinnor, företagare, journalister och fria samhällsdebattörer från att utveckla sina tankar, följa sina övertygelser och engagera sig partipolitiskt.”

Ja, för att begära att minstrarna inte anlitar svart arbetskraft eller att kulturministern av alla människor struntat i tv-licensen i 16 år, det är ju verkligen samma sak som att kräva felfria människor i regeringen. Eller kanske inte? Snyggt drag också att antyda att det är fritänkande kvinnor som råkar illa ut när de vill engagera sig politiskt. Snyft snyft.

Nej, då var Ulf Adehlson mer inne på rätt spår när han kommenterade Maria Borelius avgång:
” - Hon insåg inte att det ställs högre moraliska krav på en politiker. Det är ett speciellt yrke i så motto att man dels måste vara oerhört hårdhudad och kunna utså svidande kritik, och dels inse att det ställs hårdare krav på en som människa, säger Ulf Adelsohn till DN.se.”

Motsvarande gäller väl i högsta grad Stegö Chilò.

Hur var det nu Stegö Chilò sa för en dryg vecka sen...”mig kommer det inte bli några kvittoskandaler kring”. Nej, hon lyckades komma med en helt egen skandal, var det så hon menade, tro?

No comments: