Wednesday, June 28, 2006

Pontonen

R fyllde år igår och vi var på Pontonen, restaurang Kungsholmens flytande uteservering, och firade. Riktigt mysigt ställe och bra mat, fast rätt kass service. Vilket ställe med någon som helst klass serverar den ena huvudrätten tio minuter före den andra? Eller för all del den ena delen av en huvudrätt fem minuter före den andra delen? Lite mer än så kan man väl begära när cesarsalladen kostar 165 spänn?

Det var länge sen jag var på den typen av restaurang där det känns som att mina Dieseljeans var det absolut billigast klädesplagget någon därinne hade på sig. Mycket dyra kostymer och mjuka kashmirtröjor på den här krogen kan man säga. Och såklart några Henri Lloydjackor på de som gled upp till kajen i egen båt.

Vid bordet bredvid oss satt fyra medelålders män i dyra kostymer och uppfyllde varenda fördom jag har om hur medelålders män i dyr kostym beter sig när de är på krogen med andra medelålders män i dyr kostym. En av dem berättade högt och ljudligt för de andra (och oss som satt vid bordet bredvid då) om en kvinna på sitt jobb ”ja alltså, hon sköter räkningarna och sätter på kaffet till tvåfikat och sådär, ja hon är ju separerad och oj oj oj vad hon glor när mäklarna kommer in på kontoret...”. Ja, det vet vi ju alla hur de är de där kåta skilsmässokvinnorna som servar männen på kontoret. Allt de vill är att få sätta klorna i en välbetald mäklare så de får sitt på det torra. Jag tror jag spyr.

2 comments:

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman said...

Men så är det ju, allt vi frånskilda kvinnor vill är att få tag på en karl igen. Och finns det ingen karl, så får det väl bli en mäklare i varje fall.

Kajsa Bergman Fällén said...

Urk! *spyr ikapp*