Thursday, March 20, 2008

Storfamiljen

I söndags åt vi middag på Hard Rock Café hela familjen. Det är verkligen det ideala stället att käka på för en storfamilj som vi, schysst barnmeny, schysst vuxenmeny och fritt fram för barnen att faktiskt gå omkring i restaurangen. Idealt förutom att det blir rätt kostsamt då - i alla fall när man som vi inte kan låta bli de supersmarriga jättedesserterna à 99 kronor styck. Ja, ni kan själva räkna ut vad det blir för sex personer - bara efterrätten kostar som en lyxmiddag för en hel familj. Men det kan det vara värt någon gång ibland.

Hursomhelst så satt det en tvåbarnsfamilj bredvid oss och jag såg redan när vi kom in hur mamman i familjen tittade storögt på oss. "HUR fixar de det där?" lyste i hennes ögon. Och våra barn var på sina allra bästa humör och uppförde sig exemplariskt och jag kände mig som en superförälder. Man behöver ju inte låtsas om att man inte klämt ut alla fem på egen hand.

När den storögda mamman packade ihop sina barn för att gå hem pratade hon sådär högt med sin ettåring som man pratar med sina barn när man egentligen vänder sig till någon vuxen bredvid "ja vad MÅNGA barn det sitter där, JÄTTEMÅNGA!". Jepp. Jättemånga urmysiga ungar. Jag älskar dem allihop.

1 comment:

Var dags glimtarn said...

Gud så mysigt! storfamilj är ju underbart.